IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Над 30 магазина ще има „Фамилия“ в София до края на годината

Плановете на „Фамилия“ за следващата година включват навлизане на в по-големите градове на страната

14:53 | 15.11.05 г.
Автор - снимка
Създател
Над 30 магазина ще има „Фамилия“ в София до края на годината

Българската верига за хранителни стоки „Фамилия” откри днес 22-рия си обект в столицата, съобщиха за Investor.bg от Global Finance и Equest, инвеститори във веригата. До края на годината ще бъдат открити още между 6 и 10 обекта, с което броят на магазините в София ще стане над 30.

Така компанията ще изпълни плановете си за инвестиции в размер на 2 млн. евро в разкриването на 15 нови магазини през тази година с площ между 200 и 600 кв.м. През октомври 2005 г. новите работни места са 80, а през ноември – над 150. В момента в компанията работят 380 човека.

Плановете на „Фамилия“ за следващата година включват навлизане в по-големите градове на страната.

Неотдавна ръководният екип на веригата нае отделна сграда със семинарни зали, библиотека, Интернет достъп и учебен магазин, в която ще се помещава Университетът „Фамилия”. Той ще отвори официално врати през декември 2005 г. Първите „студенти” вече ходят на лекции и упражнения.

По данни на Националния статистически институт бизнес климатът през октомври се влошава за четвърти пореден месец. От „Фамилия” обаче смятат, че е налице точно обратната тенденция. Оттам смятат, че бизнес климатът се е подобрил в три главни насоки: увеличение на оборотите, увеличение на големината на потребителската кошница, в която влизат нови, по-качествени и по-скъпи продукти, и увеличение на доверието на потребителите.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:04 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още