IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Девет пакета от ООД-та се предлагат на започващия днес десети НПТ

Търгът продължава до 28 ноември, като от 22 ноември се допускат поръчки на цени по-ниски от първоначалната, но не по-ниски от 50% от нея

09:38 | 14.11.05 г.
Девет пакета от ООД-та се предлагат на започващия днес десети НПТ

Днес (14 ноември) започва десетият неприсъствен публичен търг (НПТ), на който ще се предложат девет миноритарни пакета от дружества с ограничена отговорност (ООД). Търгът продължава до 28 ноември, като от 22 ноември се допускат поръчки на цени, по-ниски от първоначалната, но не по-ниски от 50% от нея.

Също от днес е началната дата за прехвърляне на правата на Централна кооперативна банка за увеличението на капитала. Присвоеният код на правата е R2CCB, а срещу две права може да бъде записана една акция от новите.

Капиталът ще бъде увеличен само със стойността на записаните и платени акции, ако бъдат записани и платени най-малко 8 084 533 нови акции. Книжата на банката приключиха последната борсова сесия на ниво от 5,50 лв.

На 16 ноември (сряда) е последната дата за записването на акциите от увеличението на капитала на Адванс Терафонд АДСИЦ. Ако бъде изпълнена цялата емисия, капиталът на дружеството ще стане 11,05 млн. лв.

В петък книжата на фонда се търгуваха на нива между 1,41 и 1,43 лв.

Само ден по-късно е последната дата за сключване на сделки с книжата на Синергон Холдинг и Напредък Холдинг, в резултат на които приобретателят ще може да упражни правото си на глас в Общото събрание на дружеството. Акционерите на Синергон Холдинг ще решават за издаването на облигации, докато тези на Напредък Холдинг ще разгледат доклада на Управителния съвет за целесъобразността и условията за авалиране на запис на заповед в размер на 5,6 млн. евро, издаден от от „Биовет” АД в полза на „Булбанк” АД.

Акциите на двата холдинга приключиха последната борсова сесия на нива съответно от 6,26 и 2,37 лв.

На 18 ноември ще се проведе извънредното Общо събрание на Марицатекс АД, на което ще се приемат решения за разпореждане с активите на дружеството и одобрение на сделки, извършени от Съвета на директорите.

Книжата на Марицатекс приключиха последната борсова сесия на ниво от 3,77 лв.

През изминалата седмица SOFIX понижи стойността си с 6,19 пункта, или 0,73 на сто, до 845,56 пункта, докато BG40 загуби 0,71 пункта, или 0,52%, до 134,95 пункта.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:00 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още