IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Подписват два финансови меморандума по ФАР за общо 7 млн. евро

Средствата по тези меморандуми се използвани за проекти, свързани с подобряване на транспортната инфраструктура, опазване на околната среда и др.

13:12 | 10.11.05 г.
Автор - снимка
Създател
Подписват два финансови меморандума по ФАР за общо 7 млн. евро

В петък министърът на финансите Пламен Орешарски и ръководителят на делегацията на Европейската комисия в България Димитрис Куркулас ще подпишат два финансови меморандума по ФАР – Трансгранично сътрудничество.

Споразуменията са по програма „Добросъседство” и са за съвместни дейности с Македония и Сърбия и Черна Гора. Споразумението с Македония е на стойност 3 млн. евро по ФАР, а това със Сърбия и Черна Гора – за 4 млн. евро по същата програма, уточниха от Министерство на финансите.

Меморандуми по програмата „Добросъседство“ с Гърция, Румъния, Македония и Сърбия и Черна гора бяха подписани и през май тази година, като общата им стойност бе 33 млн. евро.

Средствата по тези меморандуми се използвани за проекти, свързани с подобряване на транспортната инфраструктура, опазване на околната среда, развитие на културните, туристически и човешки ресурси и засилване на икономическата активност и трансграничните връзки на местно ниво.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:12 | 10.11.05 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още