IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

КФН отказа на Ефект Финанс да придобие повече от 10% от ИП Позитива

Към настоящия момент осем физически лица притежават по 9 на сто от инвестиционния посредник

17:07 | 09.11.05 г.
КФН отказа на Ефект Финанс да придобие повече от 10% от ИП Позитива
Димана Ранкова, заместник-председател на КФН, ръководещ управление “Надзор на инвестиционната дейност”, отказа да издаде одобрение на “Ефект Финанс” АД за придобиване пряко на повече от 10 на сто от гласовете в Общото събрание съответно от капитала на инвестиционен посредник “Позитива” АД, гр. София.

Дружеството е с предмет на дейност покупка, строеж и обзавеждане на недвижими имоти с цел продажба, финансови консултации и консултации във връзка с инвестиции, комисионни и др. 80 на сто от капитала са собственост на Кирил Воденичарски, а останалите 20 притежава Гергана Калева.

На 10 ноември 2004 г. КФН отказа издаването на одобрение за всяко от лицата - Ивайло Евгениев Йорданов, Стоян Атанасов Радулов, Мирослав Русланов Русков и Лъчезар Савов Захариев - за придобиване пряко на повече от 10 на сто от акциите от капитала на "Позитива" АД, гр. София.

Към настоящия момент Александър Андреевски, Владимир Панталеев, Груйчо Цветанов, Демир Борачев, Димчо Наков, Елена Будинова, Емил Бъркалов, Ивайло Гиндев и Славомир Николов притежават по 9 на сто от Позитива, докато Стоян Радулов и Ивайло Йорданов имат по 9,5 на сто от инвестиционния посредник.

Също днес заместник-председателят на Комисията за финансов надзор, ръководещ управление “Осигурителен надзор” - Бисер Петков, наложи принудителни административни мерки на “Алианц България” АД. Дадени са задължителни предписания на дружеството да приведе активите на управлявания от него доброволен пенсионен фонд в съответствие с разпоредбите на Кодекса за социално осигуряване и да представи в КФН конкретни мерки в срок до 18 ноември 2005 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:24 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още