IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

КФН потвърди проспекта на облигациите на Българска Пощенска Банка

Също днес КФН издаде лиценз за извършване за управляващо дружество на „Елана Фонд Мениджмънт” АД

16:36 | 09.11.05 г.
КФН потвърди проспекта на облигациите на Българска Пощенска Банка
Комисията за финансов надзор (КФН) потвърди проспекта за вторично публично предлагане на емисия корпоративни, необезпечени облигации, издадени от Българска Пощенска Банка АД, по време на днешното си заседание. Емисията е в размер на 30 000 000 лева, разпределени в 30 000 броя облигации с номинална и емисионна стойност 1000 лв. всяка. Матуритетът на емисията е 36 месеца, а купонът е плащащ в размер на тримесечен Софибор, плюс 120 б.п. Лихвени плащания ще се извършват на всеки три месеца, като датата на емитирането е 4 юли 2005 г. и падеж – 4 юли 2008 г.

Също днес КФН издаде лиценз за извършване за управляващо дружество на „Елана Фонд Мениджмънт АД. Фондът ще има възможност да управлява колективни инвестиционни схеми и инвестиционни дружества от затворен тип и да предоставя допълнителни услуги като управление в съответствие със сключен с клиента договор за индивидуален портфейл, включително такъв на институционален инвеститор, включващ ценни книжа.

Комисията реши Фондът за компенсиране на инвеститорите в ценни книжа да се състои от седем души и определи практика за изготвяне на справка от инвестиционните посредници по Закона за публично предлагане на ценни книжа, свързана с управляваните от тях клиентски активи.

Справката ще се ползва за целите на надзорната дейност на КФН. Като се има предвид, че до момента липсва статистика за управляваните от инвестиционните посредници клиентски активи, справката е с по-широко приложение и засяга и клиентските активи, които подлежат на компенсиране от Фонда за компенсиране на инвеститорите в ценни книжа, обясни заместник-председателят на КФН Димана Ранкова.

Според КФН така ще се определи изчерпателно обхватът на клиентските активи, които подлежат на компенсиране, и ще стане ясно какви данни от справката ще се ползват от фонда при изчисляване на размера на дължимата годишна вноска на инвестиционните посредници.

 

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:20 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още