IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Започва кампания за използване на легален софтуер

Началото на кампанията бе дадено с проверки на фирми, сглобяващи компютри, за които е установено, че продават на крайни клиенти компютри с инсталиран нелицензиран софтуер

10:56 | 09.11.05 г.
Автор - снимка
Създател
Започва кампания за използване на легален софтуер

Сдружението на издателите на бизнес софтуер - The Business Software Alliance (BSA), организира кампания в подкрепа на използването на легален софтуер и защита на интелектуалната собственост, съобщиха от сдружението.

Кампанията се обръща главно към крайни потребители на софтуер, мениджъри и системни администратори на стопански субекти, които вземат решения или дават професионални становища относно легализацията на компютърни програми и тяхното целево придобиване и използване. Целта е да се отправи посланието, че сериозният бизнес работи с лицензиран софтуер.

Успоредно с това сдружението ще се стреми да популяризира и идеята за безопасна и законна електронна среда, изчистена от нелегално съдържание.

Началото на кампанията бе дадено с проверки на фирми, сглобяващи компютри, за които е установено, че продават на крайни клиенти компютри с инсталиран нелицензиран софтуер. Срещу собствениците на фирмите са образувани дознания.

В световен мащаб се предприемат все повече действия срещу онлайн пиратството. На 30 октомври БиБиСи предаде, че в Швеция е влязла в сила първата присъда срещу 28-годишния Андреас Бавер за качването в мрежата на защитени произведения, като Бавер бе осъден да заплати глоба в размер на 16 000 крони (2000 долара).

У нас активни проверки срещу Интернет пиратството също ще бъдат предприети от страна на правоохранителните органи и ще съпътстват инициативите на кампанията “BSA в София”, която ще продължи до 15 декември“, подчертават от сдружението.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:39 | 20.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още