IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Прехвърлиха 43,45% от капитала на BITEX чрез блокова сделка

"Юрокапитал Финанс" и "Доминант Финанс" ще участват заедно в увеличението на капитала на BITEX

08:17 | 09.11.05 г.
Автор - снимка
Създател
Прехвърлиха 43,45% от капитала на BITEX чрез блокова сделка

Пакет от 1,26 млн. акции, представляващи 43,45% от капитала на "Български информационни технологии" АД (BITEX) беше прехвърлен във вторник на блоковия сегмент на Българска фондова борса - София. "Това не е реална продажба, а прехвърляне на пакета чрез свързани лица", каза за Investor.bg Христос Мурутис, изпълнителен директор на дружеството и собственик на "Юрокапитал Финанс" АД.

Досега "Юрокапитал Финанс" АД притежаваше 87% от капитала на BITEX. Купувач на пакета е "Доминант Финанс", което също е публично дружество. Пакетът е прехвърлен по предварително договорена цена от 0,02 лв. на акция.

"Юрокапитал Финанс" и "Доминант Финанс" ще участват заедно в увеличението на капитала на BITEX", каза още Мурутис. Предвижда се капиталът на дружеството да бъде увеличен от 2,9 млн. лв. в момента на 20 млн. лв., а дружеството ще се насочи към дейност в областта на недвижимите имоти.

Според Мурутис задълженията на BITEX почти са изчистени и скоро може да се очаква обявяването на точните параметри по увеличението на капитала.

Във вторник бяха изтъргувани 2000 акции на BITEX на средна цена 1,91 лв., с 2,14% по-висока от понеделник.  

Свързани компании:

Доминант финанс АД(4DF)

Юрокапитал Битекс АД(5EB)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:07 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още