IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Сагата с концесията на морските летища продължава с дело на 1.12.

Според обжалващите, съдът неправилно е приел, че срокът, определен от конкурсната комисия за отстраняване на нередностите в документите на Copenhagen Airports A/S е преклузивен, а не инструктивен

16:36 | 08.11.05 г.
Автор - снимка
Създател
Сагата с концесията на морските летища продължава с дело на 1.12.

Във Върховния административен съд (ВАС) е образувано административно дело, на което ще се решава как ще продължи процедурата по определяне на концесионер на летищата във Варна и Бургас, съобщиха от съда. Делото е насрочено за разглеждане в открито съдебно заседание пред петчленен състав на ВАС на 1 декември.

Делото е образувано по касационни жалби на Министерски съвет, Министерство на транспорта, Copenhagen Airports A/S и "Бургас-Варна Еърпортс" ЕАД.

Тези жалби са срещу решение на тричленен състав на ВАС, с което бе отменено решението на МС за определяне на концесионер на летищата. Според обжалващите, съдът неправилно е приел, че срокът, определен от конкурсната комисия за отстраняване на нередностите в документите на Copenhagen Airports A/S, е преклузивен, а не инструктивен.

Жалбоподателите твърдят, че комисията е работила правилно и законосъобразно при преценка на критериите за опита на Copenhagen Airports A/S в управлението на летища.

На 8 април тази година Copenhagen Airports A/S бе обявена за победител в конкурса за концесионер на летищата във Варна и Бургас. Компанията предложи инвестиции от 526 млн. евро. След това обаче консорциумът между "Фрапорт" и "БМ Стар" подаде жалба пред петчленния състав на Върховния административен съд за отмяна на решението за избор на концесионер.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:59 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още