IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Юлиан Динков избран за изпълнителен директор на Централен депозитар

Съветът на директорите на дружеството не е бил освободен от отковорност по негова молба, като това ще се гласува на редовно общо събрание на Централен депозитар

16:13 | 08.11.05 г.
Автор - снимка
Създател
Юлиан Динков избран за изпълнителен директор на Централен депозитар

Акционерите на Централен депозитар АД са избрали временния прокурист Юлиан Динков за изпълнителен директор на дружеството, стана ясно след проведеното днес извънредно Oбщо събрание. Динков влиза в Съвета на директорите на депозитара на мястото на Цветелина Бондаренко, която подаде оставка от поста изпълнителен директор на 3 октомври тази година.

Прокурист на Централен депозитар остава Александър Панев. Съветът на директорите на дружеството не е бил освободен от отговорност по негова молба, като това ще се гласува на редовно общо събрание на Централен депозитар.

На събранието представители на БАЛИП (Българска асоциация на лицензираните инвестиционни посредници) са предложили дружеството да се управлява от Васил Големански и да се избере нов Съвет на директорите до провеждане на друго извънредно Общо събрание, но това предложение не е било прието при гласуване.

Основните акционери на Централен депозитар АД са Министерство на финансите и БНБ. Сред останалите акционери са 19 банки и 17 небанкови финансови институции.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:31 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още