IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Сменят Съвета на директорите на три тютюневи дружества *

При липса на кворум и трите събрания ще бъдат отложени за началото на януари

11:58 | 08.11.05 г.
Сменят Съвета на директорите на три тютюневи дружества *
В последната седмица пред настъпването на новата година (между 27 и 29 декември) ще се проведат Общите събрания на три от тютюневите дружества от структурата на Булгартабак-холдинг АД - Пловдив Юрий Гагарин БТ АД-Пловдив, Гоце Делчев БТ АД-Гоце Делчев и Дупница-БТ АД-Дупница.

По време на трите събрания ще се гласува за освобождаване на членовете на Съвета на директорите и избор на нов такъв. При липса на кворум събранията ще се проведат съответно на 9 януари (Пловдив Юрий Гагарин БТ) и 12 януари (Гоце Делчев БТ и Дупница-БТ).

Пловдивското дружество за производство на печатни материали и филтрови пръчки отчете неконсолидирана печалба в размер на 3,725 млн. лв. за деветмесечието на 2005 г., или със 7,97% повече от деветмесечието на 2004 г. Днес бе изтъргувана една акции на цена от 27,60 лв., което е с 5,75% по-високо от вчерашната цена.

За деветмесечието на 2005 г. Гоце Делчев БТ отчете неконсолидирана загуба в размер на 1,028 млн. лв., в сравнение с печалба от 34 хил. лв., докато загубата на Дупница БТ намаля до 53 хил. лв. от 646 хил. лв. година по-рано. Мажоритарен собственик и в двете дружества е Булгартабак-холдинг АД, съответно със 78,27 и 85,35 на сто от капитала.

Последна сделка с акциите на Гоце Делчев БТ бе сключена на 23 юни на ниво от 2,50 лв., докато книжата на Дупница-БТ се търгуваха последно на 5 април на цена от 1,60 лв.

Последната дата за сключване на сделки с акции на Гоце Делчев БТ и Дупница-БТ, в резултат на които приобретателят ще може да упражни правото си на глас в ОСА, е 13 декември. Сделки с акциите на Пловдив Юрий Гагарин БТ могат да бъдат сключвани до 9 декември.

Следващата седмица тютюноработниците от Хасково БТ АД ще протестират пред сградата на Булгартабак холдинг. Причината са неизплатени заплати за последните 11 месеца, възлизащи на повече от 1,7 млн. лв. Последна сделка с акциите на дружеството бе сключена на 15 април на ниво от 2,20 лв.

*Актуализирано към 15:15 часа

Свързани компании:

Хасково-БТ АД - в ликвидация(4H9)

Гоце Делчев-БТ АД(GDBT)

Юрий Гагарин АД(YGAG)

Дупница-Табак АД(DUBT)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:57 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още