IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Бойко Борисов е новият кмет на София

Генерал-лейтенантът изпревари кандидата на БСП Татяна Дончева с над 68 на сто от гласовете

19:00 | 05.11.05 г.
Автор - снимка
Създател
Бойко Борисов е новият кмет на София
 По предварителни данни Бойко Борисов е новият кмет на София. Генерал-лейтенантът изпревари кандидата на БСП Татяна Дончева с 68,38 на сто от гласовете, показват данните на Общинската избирателна комисия-София. За Дончева са гласували 31,62%*.

След като миналата седмица кандидатът на НДСВ Милен Велчев не успя да се класира за днешния балотаж, партията обяви, че застава зад кандидатурата на Борисов.

След внимателна преценка, смятам, че би било естествено да подкрепя Бойко Борисов от останалите двама кандидати на балотажа“, каза тогава Велчев. Той допълни, че двамата са били част от един успешен екип и в голяма степен Борисов дължи своята политическа кариера на Симеон Сакскобургготски и НДСВ.

От своя страна, Татяна Дончева смяташе, че ще има преднина при гласуването днес, тъй като според нея личността на Бойко Борисов е събрала максималната подкрепа миналата събота и никой друг не би дал гласа си за него.

Предизборните обещания на Бойко Борисов включват разрешаване на почти всички наболели проблеми на столицата: по-широко участие на гражданите в управлението на общината, реформа в общинската администрация, решение на проблемите в здравеопазването и подобряване на сигурността на столичани и на обществения ред.

Освен това Борисов обещава развитие на столичното образование, модернизация на водоснабдителната и отоплителната мрежа, решаване на проблемите с бездомните кучета и боклуците. 

*Актуализирано към 22:00 часа

Повече за проведените балотажи на частичните местни избори в страната

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:47 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още