IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Стартира проект за подпомагане на хлебопроизводителите и сладкарите

16:39 | 04.11.05 г.
Автор - снимка
Създател
Стартира проект за подпомагане на хлебопроизводителите и сладкарите

Започва реализирането на проект за подпомагане на хлебопроизводителите и сладкарите у нас, съобщиха от Министерство на икономиката.

Проектът се финансира със средства от бюджета на министерството и цели да се подкрепят микропредприятия от бранш хлебопроизводство и сладкарство, действащи на територията на цялата страна, за внедряване на Системата за анализ на опасностите и контрол на критичните точки – HACCP.

Въвеждането на системата до края на 2006 г. е задължително за всички предприятия от хранително-вкусовата промишленост съгласно изискванията на Закона за храните.

В проекта могат да участва всички малки и средни предприятия в сектора. Кандидатите ще бъдат проучени за това дали отговарят на условията за готовност за въвеждане на системата.

На одобрените фирми ще бъде предоставена еднократна помощ под формата на безвъзмездно предоставяне за ползване на наръчник за разработване и въвеждане на системата НАССР в предприятия от бранш хлебопроизводство и сладкарство, обучение на един представител от одобрено микропредприятие и извършване на одит по отношение на въвеждането на системата.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:22 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още