IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Eлектроника холдинг прехвърли дела си в Електроника АД

Прехвърлянето е отразено в Централния депозитар на 31 октомври

16:24 | 04.11.05 г.
Eлектроника холдинг прехвърли дела си в Електроника АД

Eлектроника холдинг АД-София е прехвърлило 90 543 акции, или 27,3%, от капитала на Електроника АД, се казва в съобщение на БФБ-София. Прехвърлянето е отразено в Централен депозитар на 31 октомври, като след него холдингът няма дялово участие в софийския производител на касови апарати.

Купувачи на 27,3% от капитала на дружеството са пет физически лица - Иван Слачев Богоев, Пламен Димитров Цонев, Никола Петров Гонков, Недялко Иванов Кашукеев и Светла Димитрова Миткова, като последните четирима са придобили по 5 на сто от Електроника.

Преди сделката Пламен Цонев е притежавал 0,008 на сто, Никола Гонков е имал 0,04%, а Недялко Кашукеев е бил собственик на 0,77% от капитала на дружеството.

Днес бяха изтъргувани 30 акции от дружеството на цена от 2,60 лв., което е с 30% по-скъпо от вчера. Офертите по позицията останаха на нива от 2,01 лв. купува, но продавачите липсваха на пода на борсата.

Свързани компании:

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:47 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още