IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Финтекско ще става публично дружество

Капиталът на дружеството ще бъде увеличен чрез първично публично предлагане на акции на пода на Българска фондова борса - София

14:29 | 04.11.05 г.
Автор - снимка
Създател
Финтекско ще става публично дружество

Капиталът на "Финтекско" АД да бъде увеличен чрез първично публично предлагане на акции на пода на Българска фондова борса - София ще решават акционерите на дружеството на извънредно Общо събрание на акционерите, което ще се проведе на 16 декември. Според съобщение в "Държавен вестник" се предвижда капиталът да бъде увеличен от 685 857 лв. на 2 743 428 лв.

Увеличението ще стане чрез издаване на нови 2 057 571 акции с номинална и емисионна стойност един лев.

Ръководството на дружеството не бе открито за коментар.

На събранието акционерите трябва да вземат решение да овластят Съвета на директорите да извърши всички необходими действия, свързани с вписване на дружеството в регистъра на публичните дружества. Предвижда се да бъдат направени промени в Съвета на директорите на дружеството.

При липса на кворум общото събрание ще се проведе на 2 януари 2006 г.

"Финтекско" АД е образувано чрез вливането на "Калиман Холдинг" АД в "Сигма" ООД. При това вливане дейността на "Калиман Холдинг" АД е прекратена.

Според регистър АПИС физически лица притежават 83,23% от капитала на "Финтекско", а най-големият акционер - юридическо лице е "Калиман-РТ" АД, което притежава 15,86%. Последното е една от най-големите компании за търговия на едро с фармацевтични изделия.

Свързани компании:

Софарма логистика АД(6SL)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:40 | 02.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още