IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Копенхаген Еърпортс ще обжалва решението на ВАС за морските летища

17:15 | 03.11.05 г.
Автор - снимка
Създател
Копенхаген Еърпортс ще обжалва решението на ВАС за морските летища

Копенхаген Еърпортс подкрепя решението на българското правителство за обжалване на постановлението на ВАС, с което бе отменен изборът на компанията за концесионер на летищата във Варна и Бургас, обявиха от групата. Компанията също възнамерява да обжалва това постановление в законоустановените срокове.

На 20 октомври 2005 г. ВАС отмени решението на Министерски съвет от 7 април 2005 г., определящо Копенхаген Еърпортс за победител в конкурса за избор на концесионер на летищата във Варна и Бургас.

Параметрите, съдържащи се в офертата на датската компания, бяха оценени като най-благоприятни за обновяването и развитието на българските черноморски летища, както и с най-добри финансови условия за държавата. Копенхаген Еърпортс предложи концесионно възнаграждение от 30% от общите приходи на двете летища. За сравнение, френският консорциум Венси предложи 21%, а най-слабата оферта за концесионно възнаграждение беше подадена от Фрапорт – 16.8%.

Копенхаген Еърпортс планира да вложи 25 милиона евро в двете летища още през първата година на концесията, както и сумата от 140 милиона евро през първите 3-4 години от концесионния период.

Копенхаген Еърпортс уважава независимата съдебна власт в страни като България, които могат да се похвалят с вече установените си демократични принципи и където са налице условия за успешен завършек на открити и икономически обосновани сделки. Това ни кара да вярваме в успешния изход на този процес“, се казва в съобщението на компанията.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:53 | 02.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още