IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

БенчМарк Фонд Имоти ще увеличи капитала си с 15,6 млн. акции

Увеличението ще се счита за успешно ако бъдат записани и плането най-малко 4 млн. акции

17:58 | 02.11.05 г.
БенчМарк Фонд Имоти ще увеличи капитала си с 15,6 млн. акции

Съветът на директорите на БенчМарк Фонд Имоти АДСИЦ е решил да увеличи капитала на дружеството с 15,6 млн. акции, съобщи БФБ-София. За целта ще бъдат издадени 7,8 млн. права, като всяко право ще дава възможността за записването на две от новите акции. При 100% записване на увеличението капитала на фонда ще нарасне до 23,4 млн. акции. Емисионната стойност на новите акции ще бъде 1,50 лв.

Увеличението ще се счита за успешно, ако бъдат записани и платени най-малко 4 млн. акции. Упълномощени инвестиционни посредници по увеличението са ИП БенчМарк финанс АД и ИП Първа финансова брокерска къща ООД.

Средствата от увеличението на капитала ще бъдат използвани за изграждането на търговско-административна сграда на бул. Цариградско шосе, между шоурума на Тойота и Интер Експо Център. Имаме предвид и още два проекта – за жилищна сграда в София и сграда с жилищна, хотелска част и заведение в един от най-големите градове на България. В момента водим преговори за закупуването на земята за терените към последните два проекта”, каза за Investor.bg директорът за връзки с инвеститорите Радост Иванова.

Днес бяха изтъргувани 2000 акции на БенчМарк Фонд Имоти АДСИЦ на цени между 1,55 и 1,56 лв. Средната цена отбеляза понижение с 3,13 на сто до 1,55 лв., а офертите по позицията останаха на нива от 1,56 лв. купува и 1,61 лв. продава.

*Авторът притежава акции от дружеството

Свързани компании:

Фонд имоти АДСИЦ(FUES)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:24 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още