IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

КФН одобри търгово предложение за Енергоремонт Русе на цена от 15,68 лв.

Последна сделка с акциите на дружеството бе сключена на 18 октомври на цена от 14,05 лв

13:19 | 02.11.05 г.
КФН одобри търгово предложение за Енергоремонт Русе на цена от 15,68 лв.

Комисията за финансов надзор (КФН) одобри на днешното заседание търговото предложение от “Енергоремонт – Холдинг” АД, гр. София, за закупуване чрез инвестиционен посредник “Първа Финансова Брокерска къща” ООД, гр. София, на акции на “Енергоремонт – Русе” АД, гр. Русе, от останалите акционери на дружеството, съобщиха от комисията.

Предложената цена за една акция е 15,68 лв.

В резултат на три сделки през септември Енергоремонт – Холдинг София увеличи дяловото си участие до 90,04% от капитала на Енергоремонт – Русе. Само преди две седмици КФН наложи временна забрана за търговото предложение, като предложената тогава цена бе 15,51 лв. за брой.

Предметът на дейност на Енергоремонт Русе АД е основни и аварийни ремонти на електроцентрали и свързаните с тях строително-монтажни работи, производство на резервни части и оборудване и ремонт на ж.п. транспорт.

Последна сделка с акциите на дружеството бе сключена на 18 октомври на цена от 14,05 лв. В момента офертите купува са на нива от 12,15 лв., докато продавачите липсват на пода на борсата.

Също на днешното си заседание комисията одобри искане на “Дилингова финансова компания” АД, с което инвестиционният посредник се отказва от извършване на сделки с ценни книжа за собствена сметка и поемане на емисии.

Свързани компании:

Дитсманн Енергоремонт Холдинг АД(6EG)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:11 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още