IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Тютюноработници блокират булевард в Хасково заради неизплатени заплати

Протестът им е заради неизплатени заплати за 11 месеца в размер на 1 700 000 лева

12:29 | 02.11.05 г.
Автор - снимка
Създател
Тютюноработници блокират булевард в Хасково заради неизплатени заплати

Тютюноработници от "Хасково БТ" АД ще блокират бул. "Васил Левски" в Хасково утре от 12.00 до 12.30 часа. Протестът им е заради неизплатени заплати за 11 месеца в размер на 1 700 000 лева и още 574 000 лева за обезщетения на съкратени работници в началото на годината, съобщи председателят на регионалната организация на КНСБ в Хасково Василка Иванова, цитирана от Dnes.bg.

Тя уточни, че решението за протеста е било взето снощи на общо събрание на работещите в "Хасково БТ". Двата синдиката - КНСБ и КТ "Подкрепа", застават зад справедливите искания на работниците, допълни Иванова.

Блокадата на хасковския булевард ще продължи на 4, 7 и 8 ноември по половин час. Очакваме дотогава да получим "положителен сигнал" от ръководството на "Булгартабак холдинг", посочи Иванова. Ако това не се случи, на заседание на Националния синдикат на тютюноработниците към КНСБ на 9 ноември ще бъдат обсъдени следващите протестни действия, каза лидерът на КНСБ в Хасково.

Свързани компании:

Хасково-БТ АД - в ликвидация(4H9)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:40 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още