IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Пампорово с по-ниска печалба за деветмесечието

За първите девет месеца на тази година са реализирани приходи от услуги за 6,488 млн. лв., докато за същия период на 2004 г. тези приходи са били 3,794 млн. лв.

16:25 | 01.11.05 г.
Автор - снимка
Създател
Пампорово с по-ниска печалба за деветмесечието

Печалбата на "Пампорово" АД за първите девет месеца на тази година е 1,222 млн. лв., докато за същия период на миналата година е била 3,826 млн. лв., показват данните от неконсолидирания отчет на дружеството, предаден на БФБ-София. Нетната печалба намалява главно заради по-малките приходи от продажби за периода.

За първите девет месеца на тази година са реализирани приходи от услуги за 6,488 млн. лв., докато за същия период на 2004 г. тези приходи са били 3,794 млн. лв. Намалението на приходите през тази година се дължи на факта, че през деветмесечието на миналата са реализирани други продажби за 6,85 млн. лв., в които влизат и продажбите на хотел "Перелик" и хотел "Арфа".

Разходите по икономически елементи на дружеството за периода са 6,172 млн. лв. и намаляват от 9,714 млн. лв., главно в частта "балансова стойност на продадени активи".

През първото деветмесечие е започнал да функционира новопостроеният петзвезден хотел "Орловец", собственост на дружеството.

През третото тримесечие на тази година "Пампорово” АД започва изграждането на пет нови писти с дължина пет километра, за което дружеството е получило 20 годишно право на ползване на земята. Започнало е и рекултивирането на старите писти. Дружеството има намерение да продължи с инвестициите по инфраструктурата на комплекса, като смята да закупи „Тератрак” – снегопочистваща машина, с което да осигури почистването на пътищата на курорта през зимния сезон.

Основният капитал на "Пампорово" АД е 1,076 млн. лв., а собственият в края на деветмесечието е 18,729 млн. лв.

Днес бяха изтъргувани 494 акции на дружеството на средна цена 21,02 лв., с 5,15% по-висока от вчера.

Свързани компании:

Пампорово АД(4PV)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:25 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още