IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Standard & Poor's повиши кредитния рейтинг на Булбанк

Според агенцията, високият кредитен рейтинг на Булбанк се дължи на силната й позиция в българската банкова система, стабилната капиталова база и добрата рентабилност на банката

14:47 | 28.10.05 г.
Автор - снимка
Създател
Standard & Poor's повиши кредитния рейтинг на Булбанк

Рейтинговата агенция Standard & Poor's повиши дългосрочния кредитен рейтинг на Булбанк от ВВВ- със стабилна перспектива на BBB, съобщиха от банката. Така Булбанк става единствената българска банка с кредитен рейтинг, изравнен с този на България. Краткосрочният рейтинг на банката е повишен на А-2 от А-3.

Според агенцията, високият кредитен рейтинг на Булбанк се дължи на силната й позиция в българската банкова система, стабилната капиталова база и добрата рентабилност на банката, както и значителната подкрепа на основния акционер в Булбанк – УниКредит.

Очакванията на рейтинговата агенция са бъдещите търговски инициативи на Булбанк и УниКредит да подобрят финансовите показатели на банката и нейното пазарно присъствие. Анализаторите от Standard & Poors посочват, че увеличението на рейтинга на Булбанк става веднага след повишението на кредитния рейтинг на България.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:01 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още