IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Печалбата на Монолит стил за първите девет месеца на годината е 21 хил. лв.

През юли тази година мажоритарният собственик на дружеството отправи търгово предложение към останалите акционери с цел отписване на дружеството от публичния регистър

16:27 | 26.10.05 г.
Автор - снимка
Създател
Печалбата на Монолит стил за първите девет месеца на годината е 21 хил. лв.

Печалбата на Монолит стил за първите девет месеца на 2005 година възлиза на 21 хил. лв. или 1,26 лв. на акция, според междинния отчет на дружеството, представен от БФБ - София. За същия период на миналата година е отчетена печалба от 12 хил. лв. или 0,72 лв. на акция.

Приходите от дейността са в размер на 365 хил. лв., като бележат ръст от 9,61% спрямо предходния отчетен период. Нетните приходи от продажби на продукция са на стойност 305 хил. лв., в сравнение с 275 хил. лв. за съответния период на 2004 година. Разходите на компанията регистрират повишение от 6,23% на годишна база до 341 хил. лв.

Основният капитал на компанията е 66,62 млн. лв., разпределен в 16 655 акции с номинална стойност от 4 лв. всяка. Собственият капитал е в размер на 243 хил. лв., спрямо 222 хил. лв. преди година.

През юли тази година мажоритарният собственик на дружеството отправи търгово предложение към останалите акционери с цел отписване на дружеството от публичния регистър. Предложението бе прието от 52 физически и юридически лица, вследствие на което предложителят Й. С. Михайлов ЕООД придоби 1,57% от капитала на дружеството и увеличи дела си до 91,67%. Придобитите акции не са достатъчни за отписване на дружеството от публичност, поради което е необходимо свикване на Общо събрание на акционерите или ново търгово предложение.

Монолит стил произвежда корпусна и мека мебел за обзавеждане на хотели, офиси, административни сгради и домове. В момента няма оферти за покупка или продажба на акции на дружеството.

Свързани компании:

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:25 | 02.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още