IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

С 23% поскъпва парното в София

Увеличението е по-малко от разглежданите цени на топлоенергията на обществено обсъждане преди две седмици

14:40 | 25.10.05 г.
Автор - снимка
Създател
С 23% поскъпва парното в София

В София абонатите на "Топлофикация" ще плащат с 23 на сто повече отколкото през миналия отоплителен сезон. Това съобщи днес председателят на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) Константин Шушулов, цитиран от Dnes.bg.

Той оповести на пресконеференция какво ще бъде увеличението в цената на топлоенергията през новия отоплителен сезон, след като комисията взе окончателно решение на закрито заседание във вторник.

Реалното увеличение през новия отоплителен сезон в Пловдив ще бъде 35 на сто, във Варна - 25 на сто, в Бургас - 26 на сто, а в Русе ще има незначително намаление.

Увеличението е по-малко от разглежданите цени на топлоенергията на обществено обсъждане преди две седмици.

Запазва се цената за мощност на всички дружества, която ще бъде както през миналия отоплителен сезон 5 ст за кубичен метър.

Промяната в цените влиза в сила от 1 ноември 2005 година.

При голяма промяна в цената на природния газ - увеличаване или поевтиняване, цените ще бъдат преразгледани, коментира проф. Шушулов.

Междувременно днес стана ясно, че от Федерацията на хлебопроизводителите и сладкарите прогнозират и поскъпване от средно 10% в цената на хляба заради повишените цени на електроенергията в страната.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:56 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още