IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Напредък Холдинг ще авалира запис на заповед в полза на Биовет

„Биовет” АД е дъщерно дружество на „Хювефарма” АД, гр. София (предишно наименование – „Българска фармацевтична компания” АД), в което „Напредък Холдинг” АД е мажоритарен акционер с над 80 % дялово участие.

14:01 | 25.10.05 г.
Напредък Холдинг ще авалира запис на заповед в полза на Биовет

Напредък Холдинг” АД свиква Извънредно общо събрание на акционерите, на което ще бъде разгледан докладът на Управителния съвет за целесъобразността и условията за авалиране на запис на заповед в размер на 5,6 млн. евро, издаден от от „Биовет” АД в полза на „Булбанк” АД във връзка с Анекси № 2 и № 3 към Договор за банков револвиращ кредит № 23, сключен между „Биовет” АД и „Булбанк” АД на 7 април 2003 г. 

Съгласно Анекс № 2 срокът за револвиране (ползване и възстановяване) на усвоените от „Биовет” АД суми се удължава с нови 6 (шест месеца) – до 28 март 2006 г.

С подписването на Анекс № 3 „Булбанк” АД предоставя на „Биовет” АД обща кредитна експозиция в размер на 5,6 млн. евро, от които револвиращ кредит в размер на 5 млн евро, предназначен за оборотни средства, който е вече усвоен, и кредитен лимит, предназначен за плащане по издадени от Банката по нареждане на „Биовет” АД акредитиви и банкови гаранции, участие в търгове и конкурси и други с общ размер до 600 хил. евро.

Биовет” АД е дъщерно дружество на „Хювефарма” АД, гр. София (предишно наименование – „Българска фармацевтична компания” АД), в което „Напредък Холдинг” АД е мажоритарен акционер с над 80 % дялово участие. „Биовет” АД е най-големият производител в Източна Европа на хранителни добавки и лекарствени средства за ветеринарната практика, необходими за подобряване на здравето и прираста на селскостопанските животни и домашните любимци.

Днес книжата на Напредък Холдинг приключиха без изменение на ниво от 2,30 лв., докато Биовет отчете понижение от 0,86%, до 13,88 лв.

Свързани компании:

Биовет АД(53B)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:26 | 19.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още