IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Многопрофилната болница на Доверие отвори врати

Лечебното заведение ще предлага специални услуги за ВИП клиенти, за които са предвидени 50 легла в хотелска част – в стаи с по 1 легло, климатизация, телевизор, баня и тоалетна

13:42 | 25.10.05 г.
Автор - снимка
Създател
Президентът Първанов по време на откриването и една от ВИП-стаите в болницата; снимки: Investor.bg
Президентът Първанов по време на откриването и една от ВИП-стаите в болницата; снимки: Investor.bg

Днес се състоя официалното откриване на Многопрофилна Болница за Активно Лечение (МБАЛ) “Доверие”АД в кв. Овча купел, София. На събитието присъстваха официални лица, сред които президентът на републиката Георги Първанов. За изпълнителен директор на лечебното заведение е назначен д-р Ангел Димитров.

Болницата разполага с модерно оборудване, което покрива всички направления на съвременната медицина. Освен това лечебното заведение ще предлага и специални услуги за ВИП клиенти, за които са предвидени 50 легла в хотелска част – в стаи с по 1 легло, телевизор, баня и тоалетна.

Комплексът включва също така 2 сауни, фитнес център, аптека и кафене. Обслужващият персонал е от около 200 души, включително санитари, медицински сестри и лекари.

В болницата, която разполага с модерна апаратура, ще се предлага и лечение на гастролиращи специалисти от други лечебни заведения по желание на пациентите. Тя също така работи със здравната каса.

Построяването на болницата холдингът финансира в съотношение 70% собствени средства и 30% привлечени, като първоначално стартира работата си с HVB Биохим, а впоследствие продължава работата си с Allianz.

С цел финансиране бе издаден облигационен заем. На 30 ноември миналата година приключи плащането по облигационната емисия на Доверие oбединен холдинг за 1,36 млн. евро.

Годишният лихвен процент по емисията е 6,75%, като лихвата се изплаща всяко шестмесечие. Емисията е издадена за срок от 5 години, като от третата година започва да бъде погасявана и по 1/3 част от главницата.

Купувачите на емисията бяха няколко търговски банки, като тя бе регистрирана в Централен депозитар, след което бе регистрирана и в Комисията за финансов надзор.

Свързани компании:

Доверие Обединен Холдинг АД(DUH)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:15 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.
Финанси виж още