IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Винзавод Асеновград излезе на печалба от 25 хил. лв. за деветмесечието

Дружеството подобрява резултатите си основно заради понижението на разходите по икономически елементи

13:14 | 25.10.05 г.
Автор - снимка
Създател
Винзавод Асеновград излезе на печалба от 25 хил. лв. за деветмесечието

"Винзавод Асеновград" АД отчита 25 хил. лв. неконсолидирана печалба за първото деветмесечие на тази година, като за същия период на миналата година дружеството е имало загуба от 491 хил. лв., показват данните от отчета на дружеството предаден на Българска фондова борса - София. Дружеството подобрява резултатите си основно заради понижението на разходите по икономически елементи.

Тези разходи за периода са 4,122 млн. лв., а за първото деветмесечие на 2004 г. са били 4,443 млн. лв. Намалението е главно при разходите за материали, както и при тези за външни услуги. Нетните приходи от продажби са почти без промяна - 4,009 млн. лв. за първото деветмесечие на тази година срещу 4,005 млн. лв. за същия период на миналата година.

В края на септември на Извънредно общо събрание на дружеството бе решено да бъдат емитирани корпоративни облигации с общ номинал един милион евро.

"Винзавод Асеновград" е с предмет на дейност изкупуване на грозде и плодове за промишлена преработка, производство на вина, ракии, други напитки и продукти на винарската промишленост, бутилиране, транспорт и търговия в страната и чужбина.

Най-продавани на вътрешния пазар са вината от серията "Мавруд". В чужбина се изнасят вина от тази серия, "Каберне", както и "Манастирско шушукане".

Основният капитал на дружеството е 385 251 лева, а собственият е 12,969 млн. лв. към 30 септември тази година.

Последните сделки с акции на дружеството са от 25 март 2003 година, когато са изтъргувани пет акции с цена 1,69 лв. всяка. В момента има търсене на 1,30 лв. за акция.

Свързани компании:

Винзавод-Асеновград АД(VINA)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:53 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още