IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

АП удължи срока за продажбата на ТЕЦ "Варна" с два дни

Агенцията за приватизация е постигнала споразумение за прекратяване на договора за модернизация между “Сименс” и ТЕЦ "Варна" при максимална защита на държавния интерес

10:52 | 25.10.05 г.
Автор - снимка
Създател
АП удължи срока за продажбата на ТЕЦ "Варна" с два дни

С два работни дни се удължава срокът за сключване на договора за продажба на до 100% от капитала на ТЕЦ "Варна” между  Агенцията за приватизация (АП) и ОАО РАО “ЕЕС Росии”, съобщиха от агенцията.

"Агенцията за приватизация е постигнала споразумение за прекратяване на договора за модернизация между “Сименс” и ТЕЦ "Варна" при максимална защита на държавния интерес," се казва в съобщението. През септември Siemens сключи договор за модернизация на 1-ви, 2-ри и 3-ти блок на ТЕЦ "Варна" ЕАД.

В рамките на своите компетенции АП полага всички усилия за успешно приключване на преговорния процес и парафиране на проекта на договор за продажбата на до 100% от капитала на ТЕЦ "Варна", допълват от агенцията.

Руската компания бе избрана от АП в началото на май за участник, спечелил конкурса за ТЕЦ "Варна" и “Топлофикация Русе”, но според КЗК ще има концентрация на стопанска дейност, ако компанията купи и двете дружества и  многостепенната сделка в този й вид не може да бъде разрешена.

Според офертата, с която РАО “ЕЕС Росии” спечели конкурса за ТЕЦ "Варна", руската компания трябва да плати 198,903 млн. евро за 51% от капитала на дружеството, още 189,092 млн. евро за увеличение на капитала и още 190,824 млн. евро за 33% от новия капитал. С непарични платежни средства могат да се платят 36,630 млн. евро от цената.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:02 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още