IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Dnes.bg с награда в международния форум “Компютърно пространство"

Наградата е за уебдизайн в подкатегория „Информация & Медии“

13:16 | 23.10.05 г.
Dnes.bg с награда в международния форум “Компютърно пространство"

Информационният сайт Dnes.bg спечели награда за уебдизайн в подкатегория „Информация & Медии“ на международния форум "Комопютърно пространство". Номинирани в категорията бяха www.dnes.bg, www.europe.bg, www.rouge-bg.com, www.predavatel.com и www.selo.bg.

Уебдизайнът на сайта е дело на младия дизайнер Георги Даскалов. „Това е втората сериозна награда, която печели Dnes.bg, което показва, че наистина първоначалната идея се е превърнала в качествен продукт и съм много горд, че съм част от основата му. За създаването на този сайт заложих на по-представителен и опростен дизайн, който да улесни максимално четенето и възприемането на информация“, коментира Даскалов.

Информационният сайт www.dnes.bg официално стартира през февруари 2005 г. Осем месеца по-късно страницата регистрира над 14 000 уникални посещения на ден. Отличителните черти на Dnes.bg са оригинално поднесената информация за политика, бизнес, спорт, технологии, здраве, криминалистика, автомобили и развлечения.

Уникални за изданието са рубриките “Извън релси” и “По пътя”, които нямат аналог в българската онлайн медийна среда, радват се на огромен читателски интерес и привличат с нестандартния си поглед върху реалността в България и по света.

Сайтът взе първа награда в категория „Списания и E-Zines“ на Международния Уеб Фестивал Албена 2005 г. в изключително сериозна конкуренция.

"След признанието от Международния Уеб фестивал Албена 2005, днешният приз за уеб дизайн в конкурса на “Компютърно пространство” е потвърждение на вярването ми, че външният вид на сайта е също толкова важен и значителен, колкото е и неговото съдържание. Надявам се и читателите ни да оценяват този факт, тъй като те всъщност са нашата най-ценна награда", коментира главният редактор на Dnes.bg Красимира Хаджииванова.

Тази година за статуетките на "Компютърно пространство" се състезаваха 185 проекта, представители на 20 държави и 3 континента. Специално подбрано жури определи победителите в петте категории на конкурса – компютърна графика, компютърна анимация, компютърна и електронна музика, офлайн мултимедия и уеб дизайн. В категорията уеб дизайн проектите са разделени в пет подкатегории: изкуство и култура, общество и институции, развлечение и хоби, технологии и пазари, информация и медии.

“Компютърно пространство” е международен форум за компютърни изкуства, който се организира за седемнадесети път. За трета поредна година форумът се провежда под патронажа на президента на Република България Георги Първанов. Форумът се организира от “Студентско общество за компютърно изкуство” - СОКИ и “Център за компютърни изкуства”, с подкрепата на “МАРК Комюникейшънс” и агенция “Развитие на съобщенията и на информационните и комуникационни технологии”, и в партньорство с “Майкрософт България” и Министерство на образованието и науката.

 Dnes.bg e собственост на интернет компанията Инвестор.БГ АД. Компанията притежава и сайтовете www.investor.bg,www.start.bg, www.tialoto.bg, www.snimka.bg, www.netkelner.bg.  Около 40 000 са уникалните посещения на страниците на компанията всеки ден, според независимата броячка Web Counter.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:58 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още