IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Печалбата на Холдинг Варна А за деветмесечието е 2,406 млн. лв.

Печалбата на дружеството се дължи основно на финансови приходи, които нарастват до 2,658 млн. лв. за деветмесечието срещу 132 хил. лв. за същия период на миналата година

16:29 | 21.10.05 г.
Автор - снимка
Създател
Печалбата на Холдинг Варна А за деветмесечието е 2,406 млн. лв.

Нетната неконсолидирана печалба на „Холдинг Варна А“ за първото деветмесечие на тази година е 2,406 млн. лв, като се повишава от 11 хил. лв. за същия период на миналата година, показват данните от отчета на дружеството, предаден в БФБ-София. В сравнение с първото шестмесечие на тази година обаче печалбата намалява. За периода януари - юни 2005 г. дружеството отчете нетна печалба от 2,47 млн. лв.

Печалбата на дружеството се дължи основно на финансови приходи, които нарастват до 2,658 млн. лв. за деветмесечието срещу 132 хил. лв. за същия период на миналата година. Тези приходи идват главно от продажбата на акции на КРЗ "Одесос" в началото на годината. В края на миналата година холдингът е притежавал 133 641 акции от КРЗ "Одесос", а в края на септември 2005 г. те вече са 100 731.

"Холдинг Варна А" притежава мажоритарните пакети в четири дружества - "Камчия" АД, Орел Разград" АД, "Маяк КМ" АД и "Електротерм" АД.

Дружеството има основен капитал от един милион лева, а собственият в края на деветмесечието е 4,961 млн. лв. В края на миналата година собственият капитал е бил 2,990 млн. лв.

На Общо събрание през юни Управителният съвет е овластен да увеличава капитала на дружеството до 5 млн. лв. чрез издаване на нови акции, без да е необходимо последващо решение на Общото събрание на акционерите в този смисъл. Увеличаването на капитала може да става еднократно или до достигане на посочения размер. Управителният съвет е овластен и да издава облигации на обща стойност също до 5 млн. лв.

Днес бяха изтъргувани общо 629 акции на "Холдинг Варна А" на средна цена 10,63 лв. за акция, с 0,38 на сто по-висока от вчера.

Свързани компании:

КРЗ Одесос АД(ODES)

Холдинг Варна AД(HVAR)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:18 | 27.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още