IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Забраняват различните цени за българи и чужденци в туризма

При нарушаване на изискването за единни цени ще се налагат санкции между хиляда и 15 хил. лв.

11:40 | 21.10.05 г.
Автор - снимка
Създател
Забраняват различните цени за българи и чужденци в туризма

Забрана на обявяването на различни цени за българи и чужденци при предоставянето на туристически услуги, предвиждат приетите на първо четене промени в Закона за туризма. По този начин най-вероятно туристическите услуги за българи ще поскъпнат, за да се изравнят ценовите равнища с тези, предлагани на чуждестранните граждани.

При нарушаване на изискването за единни цени ще се налагат санкции между хиляда и 15 хил. лв. Промените са във връзка с изпълнението на ангажиментите на страната по Глава 3 “Свободно предоставяне на услуги”.

Държавната политика в областта на туризма ще бъде водена от Държавна агенция по туризма. Агенцията е самостоятелен специализиран държавен орган, който ще осъществява ръководство, координиране и контрол в сферата на туризма. С това окончателно се отделя туризмът от културата в структурата на културното ведомство.

Прецизирана и допълнена е Уредбата на туристическите хижи, като туристическите хижи и заведенията за хранене, прилежащи към тях, са изведени като туристически обекти със собствена категорийна символика “еделвайс”. При това обектите, получили категория “три звезди”, “четири звезди” и “пет звезди”, ще получат съответно категория “един еделвайс”, “два еделвайса” и “три еделвайса”.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:50 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още