IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

С близо 8% се понижи средната цена на правата на Адванс Терафонд

В петък (21 октомври) е последния ден, в който правата ще се търгуват на БФБ – София

16:41 | 19.10.05 г.
С близо 8% се понижи средната цена на правата на Адванс Терафонд

Общо 9488 права на Адванс Терафонд АДСИЦ бяха изтъргувани по време на днешната борсова сесия на цени между 1,53 и 1,67 лв. Средната цена отбеляза понижение от 7,74 на сто до 1,55 лв. Офертите по позицията останаха на нива от 1,53 лв. купува и 1,55 лв. продава.

В петък (21 октомври) е последният ден, в който правата ще се търгуват на БФБ – София. На 1 ноември (вторник) ще се проведе явен аукцион за продажбата на неусвоените права. Желаещите да запишат акциите от увеличението на капитала трябва да попълнят заявка при инвестиционния си посредник до 25 октомври. Крайната дата за плащане на акциите е до 16 ноември.

При всички положения очакванията ни са, че емисията ще бъде записана на 100%, тъй като интересът е доста голям не само от страна на физически лица, но и от институционални инвеститори и инвеститори от чужбина. Все пак може да се получи така, че някой от клиентите ни да пропусне крайния срок и малка част от увеличението да остане незаписано”, каза за Investor.bg ръководителят на отдел клиенти от ИП ФК Карол АД Бистра Коцева.

Днес бяха изтъргувани 430 акции от Адванс Терафонд АДСИЦ на цена от 1,15 лв. Офертите по позицията останаха на нива от 1,15 лв. купува и 1,17 лв. продава.

Свързани компании:

Адванс Терафонд АДСИЦ(ATER)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:54 | 19.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още