IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Печалбата на София хотел Балкан АД за деветмесечието намалява с 48%

От дружеството съобщават, че една от причините за намалението на приходите от основна дейност се дължат на частичната реновация на част от хотелските стаи в началото на година

17:51 | 17.10.05 г.
Автор - снимка
Създател
Печалбата на София хотел Балкан АД за деветмесечието намалява с 48%

Печалбата на "София хотел Балкан" АД за деветмесечието на тази година е 848 хил. лв., като намалява с 48,2% в сравнение със същия период на миналата година, когато е била 1,637 млн. лв., показват данните от неконсолидирания отчет на дружеството. Основната причина за намаляването на печалбата са понижените нетни приходи от продажби за периода и запазването на разходите по икономически елементи на почти същите нива от първото деветмесечие на миналата година.

Приходите от услуги за периода са 10,644 млн. лв., докато за първото деветмесечие на миналата година са били 11,617 млн. лв. Разходите по икономически елементи са 9,596 млн. лв. срещу 9,534 млн. лв.

От дружеството съобщават, че една от причините за намалението на приходите от основна дейност се дължат на частичната реновация на част от хотелските стаи в началото на година. През януари хотелът е работил със 101 стаи по-малко. Като друга причина се посочват по-ниските средни продажби цени за периода.

През третото тримесечие е получен и частично усвоен първият транш от револвиращия банков кредит, който дружеството получи. На Общо събрание на акционерите, проведено в края на август, бе гласувано да се овластят изпълнителните директори на дружеството да сключат договор за кредит в размер на до 10 млн. евро. Средствата ще бъдат използвани за реновация на хотела.

Собственият капитал на "София хотел Балкан" към 30 септември е в размер на 17,212 млн. лв. срещу 14,974 млн. лв. в края на миналата година.

Днес бяха изтъргувани 87 акции на дружеството на средна цена 45,40 лв., с 0,22 на сто по-ниска от петък.

Свързани компании:

София Хотел Балкан АД(SHB)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:43 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още