IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Денис Ершов оглави Управителния съвет на Петрол АД

Новите членове на надзорния съвет са Стоян Кръстев и Иван Нейков, досегашни членове на УС на дружеството

15:52 | 17.10.05 г.
Автор - снимка
Създател
Денис Ершов оглави Управителния съвет на Петрол АД

Новият председател на Управителния съвет (УС) на „Петрол“ АД е Денис Ершов, съобщиха от компанията. Изпълнителен директор на дружеството остава Светослав Йорданов, а за нови членове са избрани Цветан Димитров, Калоян Кършев и Иван Костадинов.

На досегашните членове на УС Иван Цанков и Ангел Ангелов са предложени позиции в нови проекти на “Петрол Холдинг" АД.

С решение на Общото събрание на акционерите на “Петрол”АД, проведено на 14 октомври, бяха направени промени в Надзорния съвет на дружеството. Новите членове на съвета са Стоян Кръстев и Иван Нейков, досегашни членове на УС на дружеството. Председател на Надзорния съвет е Митко Събев.

С направените промени Надзорният съвет на “Петрол” избра на висши мениджърски позиции млади експерти, които са изградили своята кариера в дружеството, съобщават още от компанията. Така започва изпълнението на програмата на дружеството за развитие на собствения управленски ресурс и засилване на мотивацията за професионално израстване на екипа.

“Петрол”АД е водещият дистрибутор на горива в страната. Компанията държи приблизително 18% пазарен дял от продажбите на дребно на петролни продукти в България и 17% от продажбите на едро. Дружеството разполага с най-големия капацитет за съхранение на петролни продукти в България, с общо 83 складови съоръжения, представляващи приблизително 80% от складовите наличности в страната, както и три пристанищни терминала. “Петрол” притежава 450 бензиностанции.

Денис Ершов е роден през 1966 г. в град Челябинск, Русия. През 1989 г. започва частна предприемаческа дейност, като през 1990-91 г. заема длъжността вицепрезидент във външнотърговската фирма “КОНЕКС”, компания с мажоритарно участие на руски държавни нефтодобивни обединения, един от най-големите износители на суров петрол от Русия по това време. В края на 1991 г. създава групата “Нафтекс”. Ершов е гражданин на Република Литва.

През 2000 г. Ершов напусна страната заради заповед на НСС, издадена с мотива, че пребиваването му в България заплашва националната сигурност. В заповедта се съдържаше и забрана за влизане в страната ни за срок от 10 години. През юни миналата година Софийски градски съд обяви тази заповед за нищожна. През ноември Върховният административен съд потвърди решението на СГС.

Цветан Димитров е роден през 1974 г. В „Петрол“ е от 5 години, а досегашната му позиция е мениджър на управление “Контролинг”. Калоян Кършев е роден през 1969 г. Работи от 11 години в “Петрол”, където е заемал различни позиции, като последната е мениджър на управление “Техническо”. Занимава се с контрола на качеството на горивата. Иван Костадинов е роден през 1974 г. От 4 години работи в “Петрол” на различни длъжности в Търговска дирекция. Настоящата му позиция е супервайзър “Продажби”.

Днес бяха изтъргувани 989 акции на "Петрол" АД на средна цена 3,72 лв., с 2,10% по-ниска от петък.

*Авторът притежава акции на Петрол

Свързани компании:

Петрол АД(PET)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:18 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още