IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Взривиха стар цех на фармацевтичния завод в Дупница, Актавис строи нов

През май от компанията, която е наследник на "Балканфарма", обявиха, че планират 4 млн. евро инвестиции в реконструкция на производствени мощности през тази година

16:58 | 16.10.05 г.
Автор - снимка
Създател
Взривиха стар цех на фармацевтичния завод в Дупница, Актавис строи нов

Стар цех за производство на активни съставки на фармацевтичния завод в Дупница е бил взривен днес в 16.00 часа, съобщи Маргарет Бързачка, пресаташе на "Актавис опърейшън".

Сградата не се използвала от 5 години, когато производството в цеха било прекратено.

Взривяването е планирано, районът предварително е бил отцепен и са взети всички предохранителни мерки при взривяването, уточни Бързачка.

На същото място е предвидено ново строителство на "Актавис".

През май от компанията, която е наследник на "Балканфарма", обявиха, че планират 4 млн. евро инвестиции в реконструкция на производствени мощности през тази година. В заводите за лекарства на "Балканфарма" в Дупница, Троян и Разград, от 2000 г. до 2004 г. са инвестирани 60 млн. долара.

"Актавис", която е създадена през 1956 г. в Исландия под името "Фармако", има присъствие в 28 страни на петте континента и за нея работят 7000 души, от които 3500 - в България. От май 2004 г. всички фирми на компанията по света, които са имали различни имена, работят под името "Актавис".

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:40 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още