IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

АБЗ иска запазване на минималната рискова премия по Гражданска отговорност

Общото мнение на застрахователите е, че запазването на рисковата премия ще предпази от дестабилизация застрахователния пазар

17:48 | 14.10.05 г.
Автор - снимка
Създател
АБЗ иска запазване на минималната рискова премия по Гражданска отговорност

Компаниите по автомобилно застраховане се обединиха около позицията за запазване до края на 2006 г. на задължителната минимална рискова премия по застраховката "Гражданска отговорност", съобщиха от Асоциацията на българските застрахователи (АБЗ).

Общото мнение на застрахователите е, че запазването на рисковата премия ще предпази от дестабилизация застрахователния пазар.

От дружествата изразяват мнение, че моментът не е подходящ за либерализиране на цените и от гледна точка на запазването авторитета на застрахователния бизнес преди приемането на страната за член на Европейския съюз.

За освобождаване на режима на минималната рискова премия след 2005 година са се обявили представителите на дружеството "Алианц България".

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:51 | 14.10.05 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още