IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Преглед на печата

08:25 | 14.10.05 г.
Преглед на печата

Бюджетът скара министри и БСП

в. Стандарт

Заплатите и данъците в бюджет 2006 скараха люто червените министри и депутати. Жесток скандал се разрази между тях на инфарктно заседание, продължило до 22 ч в нощта срещу четвъртък. Над четири часа министри обясняваха пред народните избраници от БСП защо цените скачат, а заплатите - не. Страстите се разгорещили, когато икономическият министър Румен Овчаров предупредил депутатите да не се изказват по теми, от които не разбират.

Моля ви да уважавате народните представители, те не са голи охлюви, скочил бившият строителен министър Костадин Паскалев.Неговият колега Кирил Добрев пък изразил недоволство от вдигането на данъчната оценка на имотите, която ще повиши данък сгради.

Всеки трети крие данъци и осигуровки

в. Стандарт

Делът на сивата икономика е между 25 и 30%, заяви Пламен Димитров, зам.-председател на КНСБ. Той посочи, че само 6 от 10 работници се осигуряват върху действителната си заплата. Една от мерките за борба със сивата икономика може да бъде регистрацията на гражданските договори, които в много случаи са скрити трудови споразумения, съобщи Тотьо Младенов, директор на Инспекцията по труда. Като пример той посочи, че в строителния сектор над 30% от работещите са сключили граждански договори, което показва укриването на трудовите доходи.

Заместник-кмет: Магарета строят метрото

в. Новинар

Заради проблеми с българските подизпълнителски фирми, които строят продължението на метрото от стадион "Юнак" и Софийския университет до пл. "Света Неделя", японската фирма "Тайсей корпорейшън" е сменила мениджъра на проекта. "Нашите подизпълнители са упорити като магарета, затова сега са им изпратили от Япония също толкова упорито магаре, за да успее да ги пребори", обрисува ситуацията вчера заместник-кметът по строителството Иван Гечев.

Според него българските фирми, които са поне 10, са основната причина за забавянето на строителството с шест месеца. В средата на лятото от "Тайсей корпорейшън" признаха, че им е оказан натиск да изберат определени фирми, с които да работят. Според слуховете част от фирмите са близки до заместник-кмета Иван Гечев и традиционно участват в по-апетитните строежи и ремонти, за които общината плаща.


 

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:17 | 02.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още