IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Сентинел Асет Мениджмънт ще управлява още един договорен фонд

След това разрешение на КФН, регистрираните договорни фондове с България стават шест - два на „Сентинел Асет Мениджмънт", един на "Ти Би Ай Асет Мениджмънт", два на “ДСК Управление на активи”, един на “БенчМарк Асет Мениджмънт”

18:33 | 13.10.05 г.
Автор - снимка
Създател
Сентинел Асет Мениджмънт ще управлява още един договорен фонд

Комисията за финансов надзор (КФН) издаде разрешение на „Сентинел Асет Мениджмънт" АД за организиране и управление на договорен фонд „Сентинел-Рапид". Това е вторият договорен фонд, който ще се управлява от „Сентинел Асет Мениджмънт", след като от 12 септември се предлагат дялове от "Сентинел Принсипал".

КФН е потвърдила проспект за публично предлагане на дялове на фонда. Номиналната стойност на един дял е 1 лв. "Ще направим всичко възможно предлагането на дялове да започне до средата на ноември," каза за Investor.bg изпълнителният директор на управляващото дружество Валентин Карабашев.

Набраните средства ще се инвестират основно в инструменти на паричния пазар - банкови депозити, държавни ценни книжа и облигации. "Решихме да организираме и такъв фонд, защото вече има проявен интерес от инвеститори," каза още Карабашев. Той допълни, че разходите по управлението му ще бъдат много ниски.

"Дяловете ще се продават и изкупуват обратно без такси - на нетна стойност на активите на един дял," допълни Валентин Карабашев. Все още не е решено дали в последствие книжата на фонда ще бъдат регистрирани за търговия на Българска фондова борса - София.

След това разрешение на КФН, регистрираните договорни фондове с България стават шест - два на „Сентинел Асет Мениджмънт", един на "Ти Би Ай Асет Мениджмънт", два на “ДСК Управление на активи”, един на “БенчМарк Асет Мениджмънт”.

Свързани компании:

ДФ Ти Би Ай Динамик(5TBB)

ДФ ЕФ Принсипал(SPKA)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:47 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още