IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Над 164 млн. евро ще получи страната ни по ФАР за 2005 г.

Финансовото участие на България е изразено в национално съфинансиране от около 50 млн. евро

14:25 | 13.10.05 г.
Автор - снимка
Създател
Над 164 млн. евро ще получи страната ни по ФАР за 2005 г.

По програма ФАР за 2005 г. страната ни ще получи 164,103 млн. евро. Това предвижда одобреният проект на финансово споразумение по Национална програма ФАР между правителството и Европейската комисия, съобщиха от Министерски съвет.

Средствата ще бъдат използвани за реализирането на проекти в съответствие с приоритетите, договорени с Европейската комисия. Това са развитие на гражданското общество и интеграцията на малцинствените групи, изпълнение на предприсъединителните ангажименти в областта на свободното движение на хора, подпомагане на реформата в съдебната система, модернизиране на полицията, укрепване на граничния и митническия контрол.

Част от сумата ще се използва за повишаване на капацитета за противодействие на корупцията в публичната администрация, хармонизиране и прилагане на законодателството в областта на общата селскостопанска политика и околната среда, развитие на човешките ресурси и насърчаване на заетостта, повишаване на конкурентноспособността и иновационния потенциал на предприятията.

Финансовото участие на България е изразено в национално съфинансиране от около 50 млн. евро.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:20 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още