IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Близо 2 млн. лв. ще бъдат вложени в находище „Верона“

Инвестицията на Ойропак, която се занимава и с търговия на зърно, ще бъде реализирана през първите пет години от концесията

13:14 | 13.10.05 г.
Автор - снимка
Създател
Близо 2 млн. лв. ще бъдат вложени в находище „Верона“

Правителството реши да предостави на концесия за 35 години находище „Верона“, обявиха от Министерски съвет. Концесията се поема от „Ойропак“ ООД, София, което се задължава да инвестира в добива на неметални полезни изкопаеми минимум 1 927 500 лв.

Находището е разположено в землищата на с. Белица, община Ихтиман и с. Поибрене, община Панагюрище. Площта му е 136 596 кв. м.

Инвестицията на Ойропак, която се занимава и с търговия на зърно, ще бъде реализирана през първите пет години от концесията.

Неметалните полезни изкопаеми намират широко приложение в различни отрасли на промишлеността, строителството, селското стопанство, животновъдството и др. По данни на Дирекция „Земни недра и подземни богатства“ към Министерство на околната среда и водите броят на разработваните или проучени с доказани запаси находища у нас са над двеста.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:20 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още