IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Инвеститори от Непал с интерес към електротехническата ни промишленост

В срещата взеха участие седем непалски и седем български фирми - производители и търговци на текстил, облекло, сувенири, както и туроператори

13:08 | 12.10.05 г.
Автор - снимка
Създател
Участници в непалската делегация и шалове от пашмина; снимки: БСК и NPT
Участници в непалската делегация и шалове от пашмина; снимки: БСК и NPT

По време на проведения днес българо-непалски бизнес форум представителите на непалските фирми проявиха особен интерес към произведенията на българската електротехническа промишленост, съобщиха от Българската стопанска камара (БСК).

Като други основни направления от взаимен търговски интерес са посочени продуктите на текстилната, козметичната и фармацевтичната промишленост, производството на вино и др. алкохолни напитки. Потенциал за бъдещи бизнес контакти има също така в сферата на туризма и в двете дестинации – България и Непал.

От своя страна, непалските бизнесмени предлагат за българския пазар изделия от пашмина (традиционна непалска материя, съчетаваща вълна и коприна), сувенири, бижута, билки и чайове.

В срещата взеха участие седем непалски и седем български фирми (производители и търговци на текстил, облекло, сувенири, както и туроператори), а също и представител на Камарата на електротехниката в България.

 

 

 

 

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:04 | 20.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още