IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Овластяват директорите на Марицатекс за сделки с активи на дружеството

Освен това акционерите на дружеството трябва да одобрят сделки с "Нова Принт" АД, извършени от съвета на директорите на 23 онември 2004 г и 19 юли 2005 г.

16:45 | 11.10.05 г.
Автор - снимка
Създател
Овластяват директорите на Марицатекс за сделки с активи на дружеството

Акционерите на Марицатекс АД ще решават за овластяване на Съвета на директорите на дружеството да извърша сделки с активи с продажна стойност до 15 млн. лв., става ясно от дневния ред на извънредното Общо събрание, което ще се проведе на 18 ноември. В тези сделки се включва и продажба на недвижими имоти, като овластяването е със със срок на действие до три години.

Ръководството на Марицатекс не бе открито за коментар.

Освен това акционерите на дружеството трябва да одобрят сделки с "Нова Принт" АД, извършени от съвета на директорите на 23 ноември 2004 г. и 19 юли 2005 г.  Нова Принт АД е с предмет на дейност печат, предпечатна подготовка и всички дейности, свързани с графиката и печата, услуги и транспорт и др.

На събранието ще бъдат гласувани и промени в състава на Съвета на директорите.

Последната дата за сключване на сделки с акции на това дружество на борсата, в резултат на които приобретателят ще може да упражни правото си на глас в ОСА, е 2 ноември. При липса на кворум събранието ще се проведе на 3 декември.

"Марицатекс" АД е единственият в страната производител на фини памучни тъкани. В началото на тази година започна пълно технологично обновление, като с новото производствено оборудване ще се произвеждат най-фини памучни и тип памучни прежди за производство на платове за ризи, които ще бъдат от най-висок клас.

Дружеството е дъщерно на Доверие обединен холдинг АД. Основният капитал на Марицатекс е 469 хил. лв. За първото шестмесечие на тази година дружеството има загуба от 199 хил. лв., като тя намалява от 346 хил. лв. за същия период на миналата година.

Днес няма сделки с акции на Марицатекс, а в понеделник бяха изтъргувани 226 акции със средна цена 3,35 лв.

Свързани компании:

Марицатекс АД(MTEX)

Доверие Обединен Холдинг АД(DUH)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:21 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.
Финанси виж още