IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Акционерите на Яйца и птици-Зора АД решават за отписване на 25 ноември

На събранието обаче мажоритарят няма да може да гласува с целия капитал, който притежава, а само с придобитите на търговото предложение акции

13:13 | 10.10.05 г.
Автор - снимка
Създател
Акционерите на Яйца и птици-Зора АД решават за отписване на 25 ноември

Акционерите на Яйца и птици-Зора АД - Дончево ще гласуват на 25 ноември за приемане на решение за отписване на дружеството от регистъра на публичните дружества на Комисията за финансов надзор. Тогава трябва да се проведе извънредно Общо събрание на акционерите на дружеството.

Отписването на дружеството трябва да бъде гласувано на Общо събрание, защото мажоритарният собственик на дружеството - Яйца и птици АД не можа да събере повече от 50% от предложените за изкупуване акции от Яйца и птици-Зора. Чрез търговото предложение през август на останалите акционери бе предложено да продадат на мажоритаря общо 15 000 акции, но след края му стана ясно, че от него са придобити общо 4010 акции.

На събранието обаче мажоритарят няма да може да гласува с целия капитал, който притежава, а само с придобитите на търговото предложение акции, които представляват 2,17% от капитала на Яйца и птици-Зора.

Основният капитал на Яйца и птици-Зора е 737 628 лв., разпределен в 184 407 акции с номинал 4 лв. Дружеството има печалба от 808 хил. лв. за миналата година срещу 438 хил. лв. за 2003 г. За първото полугодие на тази година печалбата е 51 хил. лв.

На събранието през ноември ще се вземе решение за разпределяне на неразпределената печалба, промени в органите на управление на дружеството, промени в устава на дружеството.

При липса на кворум събранието ще се проведе на 16 декември. Последната дата за сключване на сделки с акции на това дружество на борсата, в резултат на които приобретателят ще може да упражни правото си на глас на събранието, е 9 ноември.

Свързани компании:

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:09 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още