IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Преглед на печата

10:28 | 08.10.05 г.
Автор - снимка
Създател
Преглед на печата

Орешарски: Няма пари за 13-а заплата

в. Стандарт

Малка е вероятността да бъде раздадена 13-а заплата, заяви министърът на финансите Пламен Орешарски в парламента. Той обясни, че има проблеми с осигуряването на допълнителни пари до края на годината. Те са нужни за покриване на щетите от наводненията, за здравеопазване, за 13-а заплата на лекари и учители и за коледни добавки към пенсиите. Недостигат около 1 млрд. лева, посочи Орешарски. Тези суми не са договорени с Международния валутен фонд.

Милионер наема Царевец

в. Стандарт

Богаташ от Бруней е поискал да наеме историческия хълм Царевец, за да го превърне в "Дисниленд". Милионерът планирал да вдигне развлекателни комплекси, детски кътове, заведения за хранене и съоръжения за екстремни спортове. Според азиатеца на мястото около Балдуиновата кула можело да се организират и снимките на мащабни екшън филми с участието на будистки монаси.

Дават на съд скъпото парно

140 лв. за топло в панелка, държавата поема част от сметките на бедни

в. Стандарт

Скъпото парно отива на съд. Юристите на "Подкрепа" готвят дело срещу шоковото вдигане на енергийните цени. Това съобщи лидерът на синдиката Константин Тренчев. Проучваме как можем да съборим тарифите, отсече Тренчев. 140 лв. ще струва парното в двустайна столична панелка тази зима. Енергийната комисия обяви и новите цени за топлото. Те са със 7-10% по-ниски от първоначалните намерения за скок с 25%.

Третият GSM тръгва на 17 октомври

в. Новинар
    
Очаква се третият мобилен оператор "ВиваТел" да започне да предлага услугите си в магазините и центровете на БТК от 17 октомври, съобщиха източници от собственика на компанията БТК.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:01 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още