IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ЮроKапитал Финанс АД придоби 87% от капитала на BITEX

18:51 | 07.10.05 г.
ЮроKапитал Финанс АД придоби 87% от капитала на BITEX
Компанията ЮроKапитал Финанс АД днес придоби 87% от капитала на Български Информационни Технологии АД (BITEX). С блокова сделка са закупени 2 523 000 акции от общо 2 900 000 акции основен капитал, съобщиха от Юрокапитал за Investor.bg.

ЮроКапитал действа активно на пазара на недвижимите имоти и планира да преструктурира BITEX в дружество, което ще се занимава с инвестиционна дейност, и по-специално с недвижими имоти.

Също така се предвижа увеличение на капитала на BITEX до 20 милиона лева, като плановете са новите акционери да бъдат изключително чужди инвеститори.

В момента ЮроКапитал работи по реструктуриране на задълженията на BITEX, като целта е дружеството да стане още по-атрактивно за инвеститорите.

На последното Общо събрание на BITEX, бе взето решение за свикване на ново Общо събрание, на което да се вземе решение за промяна на дейността, за увеличението на капитала и др.

Свързани компании:

Юрокапитал Битекс АД(5EB)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:13 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още