IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Правят списъци на авиокомпаниите, отговарящи на условията на безопасност

Министрите обсъдиха възможността за създаването на общи критерии за сигурността на авиокомпаниите в ЕС

17:09 | 07.10.05 г.
Правят списъци на авиокомпаниите, отговарящи на условията на безопасност
Авиокомпаниите, отговарящи на условията на безопасност и сигурност, ще бъдат включени в списъци, достъпни за всички пътници. По този начин гражданите ще могат да се информират своевременно за избраната от тях авиокомпания. Това съобщи министърът на транспорта Петър Мутафчиев след завръщането си от Люксембург, където взе участие в заседанието на Съвета на транспортните министри на страните от Европейския съюз и асоциираните страни. За първи път на това заседание на Съвета нашата страна беше поканена и участва на ниво министър на транспорта.

Министрите обсъдиха възможността за създаването на общи критерии за сигурността на авиокомпаниите в ЕС. До края на годината те трябва да бъдат изготвени. На тази основа ще бъде подготвен списъкът, в който ще бъдат включени авиокомпаниите по степен на сигурност, уточняват от Министерство на транспорта и съобщенията.

По време на заседанието беше обсъден и въпросът, свързан с либерализацията на железопътния транспорт и по-конкретно – на пътническите превози. Изразената от наша страна позиция е за поетапното освобождаване на пазара на пътнически жп превози. На този етап може да се премине към либерализация на международните пътнически превози, а през 2010-2012 г. – към либерализация на вътрешните превози.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:11 | 16.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още