IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ОСА на БТК реши за финансирането на мобилния оператор с 213 млн. лв.

Предвижда се най-малко 50% от източниците на финансиране да бъде извършено от БТК от заемни средства

09:46 | 07.10.05 г.
ОСА на БТК реши за финансирането на мобилния оператор с 213 млн. лв.

На проведеното днес Общо събрание на акционерите (ОСА) на БТК бе взето решението компанията да предостави финансиране на БТК Мобайл ЕООД, еднолично дружество, собственост на БТК, в размер на 213 млн. лв.

Ръководството на БТК счита увеличението на капитала на БТК Мобайл с парични вноски като най-изгоден и атрактивен за БТК начин за финансиране на мобилния оператор от гледна точка на данъчно облагане и цена на финансирането.

Предвижда се най-малко 50% от източниците на финансиране да бъде извършено от БТК от заемни средства. Оставащата част ще включва собствени средства на компанията в зависимост от нивата на ликвидност на БТК и нейните дъщерни дружества.  

Чрез финансирането от БТК очакват да осигурят високо качество на предлаганите от третия GSM оператор услуги, да повишат неговата конкурентноспособност и да разширят неговия дял. Икономическата изгода за БТК от финансирането представляват приходите, които БТК очаква да получи от печалбите на БТК Мобайл.

Рисковете за БТК, свързани с реализацията на финансирането не се отличават от обичайните рискове, присъстващи за всяка инвестиция в бизнеса с мобилни далекосъобщителни услуги, обясниха от компанията. Финансирането ще позволи на групата на БТК да реализира своите планове за развитие на предлаганите от нея мобилни далекосъобщителни услуги. Финансирането няма окажат съществено въздействие върху дивидентната политика на БТК. 

 

Свързани компании:

БТК АД (отписана)(5BT)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:51 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още