IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Софарма придоби активи на НИХФИ в размер на 7,686 млн. лв.

Договорът е сключен при условията и реда на чл. 15 от Търговски закон, според който предприятието като съвкупност от права, задължения и фактически отношения може да бъде прехвърлено чрез сделка

08:42 | 07.10.05 г.
Автор - снимка
Създател
Софарма придоби активи на НИХФИ в размер на 7,686 млн. лв.

"Софарма" АД сключи договор за покупко-продажба на търговското предприятие на "НИХФИ" АД, съобщиха от компанията. Договорът е сключен на 6 октомври.

Договорът е сключен при условията и реда на чл. 15 от Търговски закон, според който предприятието като съвкупност от права, задължения и фактически отношения може да бъде прехвърлено чрез сделка. В резултат на сделката "Софарма" АД е придобило активи в размер на 7,686 млн. лв.

От "Софарма" съобщават, че очакват в рамките на годината допълнителни приходи от продажби в размер на 9 млн. лв. като резултат от тази сделка.

"НИХФИ" АД е с предмет на дейност научно–изследователска и развойна, производствена и търговска  дейност в областта на лекарствените средства в хуманната и ветеринарната медицина и производство на субстанции. Капиталът на дружеството е 145 942 лв., разпределен в акции с номинал един лев.

Към 30 юни тази година "Софарма" притежаваше 45,89% от капитала на "НИХФИ". Другите 54,11% бяха собственост на “Фармахим Холдинг” ЕАД. “Фармахим Холдинг” ЕАД е 100% собственост на "Софарма". Двете дружества бяха купени през 1992 г. за 9,2 млн. лв.

В четвъртък бяха изтъргувани 6585 акции на "Софарма" на средна цена 7,86 лв., без промяна от сряда.

Свързани компании:

Софарма АД(SFA)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:06 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още