IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Напредък Холдинг АД авалира записи на заповед в полза на три дружества

Напредък Холдинг АД е свързано с Адванс Пропъртис ООД чрез Председателя на Надзорния съвет Кирил Домусчиев, който е и съдружник в Дружеството – кредитополучател

12:40 | 06.10.05 г.
Напредък Холдинг АД авалира записи на заповед в полза на три дружества

Акционерите на Напредък Холдинг АД приеха на проведеното днес Общо събрание мотивиран доклад на управителните органи за целесъобразността и условията за авалиране на Записи на заповед, издадени от: Адванс Пропъртис ООД, гр. София, в размер на 1,569 млн. евро, като обезпечение в полза на Обединена Българска Банка АД; Балкан, гр. Ловеч, в размер на 506 400 евро, и Балканвело АД, гр. Ловеч, в размер на 405 200 евро, също като обезпечение на Обединена Българска Банка.

Средствата в полза на Адванс Пропъртис се отпускат за финансирането на обект “Складове и кафе – бързо хранене в обхват на УПИ XVII, кв. 7 a, НПЗ Искър Север, с обща РЗП 9537 кв. Метра заедно с прилежащите вътрешни пътища и зелени площи. Кредитът се отпуска за срок от пет години, считано от март 2006 г. до август 2010 г., като за обезпечаване на вземанията на банката ще бъде учредена договорна ипотека върху урегулиран поземлен имот XVII от квартал 7 a по плана на град София, местност Индустриална зона – гара Искър – II, с административен адрес ул. Поручик Неделчо Бончев 10 и площ от 40 051 кв. м.

Напредък Холдинг АД е свързано с Адванс Пропъртис ООД чрез председателя на Надзорния съвет Кирил Домусчиев, който е и съдружник в дружеството – кредитополучател.

Адванс Пропъртис е българско дружество, създадено през 2003 г. Дружеството притежава 95% от капитала на Стоков базар Илиянци АД, което осъществява дейността си чрез предоставяне под наем на складови и търговски площи и други материални активи на производители, вносители и търговци на различни стоки. Стоков базар Илиянци е разположен на площ от 106 хил. кв. метра в Северната индустриална зона на София – от тях 58 хил. кв. м. са застроена площ.

Адванс Пропъртис е мажоритарен собственик с над 80% дялово участие и в други дружества със сходен предмет на дейност, а именно: Търговски център Тракия АД – търговска база, притежаваща 169 187 кв. м. площ, от който 48 624 кв. м. застроена площ под формата на складове; Варна Комерс АД, гр. Варна, разполагащо с 90 хил. кв. м. площ, отдавани под наем на производители и търговци от страната и чужбина.

Дружеството притежава и над 80% дялово участие в Спортпром АД, за който е разработен проект за изграждане на съвременен търговски и бизнес център и на жилищен комплекс с обща площ от около 20 000 кв. м.

Освен в изброените компании, дружеството притежава и 40 хил. кв. м площ в Индустриална зона Гара Искър, гр. София, от които 15,5 хил. кв. м са застроени офиси, складови площи и show – room, отдавани под наем, в това число и административна сграда. Комплексната сграда се намира в непосредствена близост до летище София и има пряка връзка до най-важните транспортни артерии в столицата.

Усвояването на сумата по кредита в полза на Балкан АД може да се извърши в срок до 29 ноември 2006 г., като за обезпечаване на вземанията на банката в нейна полза ще бъде учреден залог върху движими вещи – дълготрайни материални активи, представляващи машини и съоръжения на обща стойност не по-малко от 776 928 евро.

Кредитът в полза на Балканвело на стойност 405 200 евро е отпуснат за оборотни средства, като в залог отново са обезпечени дълготрайни материални активи на обща стойност не по-малко 592 690 евро.

До момента бяха изтъргувани 150 акции на Напредък Холдинг на цена от 2,25 лв., с 4,19 на сто по-висока от вчера.

Свързани компании:

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:02 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още