IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Румънски кораб ще участва в търсенето на нефт и газ в "Галата"

На фирмите "Мерлоуз Рисорсиз" ООД и "Петреко-България" ЕООД се разрешава да използват кораба поради липса на български съдове

12:27 | 06.10.05 г.
Румънски кораб ще участва в търсенето на нефт и газ в "Галата"
Корабът "Персей", плаващ под румънски флаг, ще бъде използван за прокарване на проучвателен сондаж за търсене на нефт и газ в блок "Калиакра 99", както и за сондажни операции за добив от газовото поле "Галата", съобщи правителствената информационна служба след заседанието на кабинета.

На фирмите "Мерлоуз Рисорсиз" ООД и "Петреко-България" ЕООД се разрешава да използват кораба поради липса на български съдове, отговарящи на изискванията за прокарване на проучвателен сондаж, се посочва в съобщението.

Кодексът на търговското корабоплаване предвижда възможност с разрешение на Министерския съвет за всеки конкретен случай този род дейности да бъдат извършвани с кораби под чуждо знаме.

Корабът "Персей" и корабопритежателите отговарят на изискванията на международните договори в областта на корабоплаването, по които България е страна. Членовете на екипажите притежават правоспособност в съответствие с международната конвенция за вахтена служба и на нормите за подготовка и освидетелстване на моряците, се казва още в съобщението.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:40 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още