IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

БФБ разреши ценово ограничение +/-50% за акциите на Адванс Терафонд

Разрешените ценови ограничения важат за търговските сесии на 6 и 7 октомври

12:17 | 06.10.05 г.
Автор - снимка
Създател
БФБ разреши ценово ограничение +/-50% за акциите на Адванс Терафонд

Българска фондова борса разреши да се въвеждат поръчки за покупка или продажба на акции на “Адванс Терафонд” АДСИЦ при ценово ограничение +/-50%. Тази възможност се дава във връзка с предстоящо увеличаване на капитала на дружеството.

При въвеждане на поръчки борсовите посредници следва да посочат основанието по реда на чл. 94, ал.9, т.1 от Правилника на борсата "6 - при увеличаване на капитала на дружеството-емитент, чрез издаване на нова емисия от акции". Разрешените ценови ограничения важат за търговските сесии на 6 и 7 октомври.

До 12,10 часа в четвъртък имаше само въведени поръчки "продава" на цена 1,90 лв. за акция, което отговаряше на стандартното ценово ограничение от -30% спрямо вчерашната средна цена от 2,72 лв. При ограничение +/-50% минималната и максималната поръчка могат да бъдат съответно на 1,36 лв. и 4,08 лв. за акция. 

Вчера бе последният ден, в който можеше да се придобият акции на “Адванс Терафонд” с право на участие в увеличението на капитала. Увеличението ще стане чрез предложени за записване 10,4 млн. нови акции с номинална и емисионна стойност един лев.

Търговията с права, даващи възможност за участие в увеличението на капитала на "Адванс Терафонд" АД, ще започне на 10 октомври, от същата дата започва и записването на акциите от това увеличение. Издадени са 650 000 права, а срещу всяко право може да се запишат 16 нови акции.

Свързани компании:

Адванс Терафонд АДСИЦ(ATER)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:56 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още