IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

КФН наложи принудителни административни мерки на ПОК Доверие

На компанията са дадени задължителни предписания да разгледа 201 заявления за промяна на участие от осигурени лица, подадени през първото тримесечие на 2005 г.

15:05 | 04.10.05 г.
Автор - снимка
Създател
КФН наложи принудителни административни мерки на ПОК Доверие

Комисията за финансов надзор (КФН) е наложила принудителни административни мерки спрямо Пенсионно осигурителна компания „Доверие“, съобщиха от комисията. Мерките са наложени със заповед на Бисер Петков – заместник председател на КФН, ръководещ управление “Осигурителен надзор”.

На компанията са дадени задължителни предписания да разгледа 201 заявления за промяна на участие от осигурени лица, подадени през първото тримесечие на 2005 г. и да извърши всички действия, регламентирани в Наредба № 3 от 24 септември 2003 г. на КФН. Тези действия не са осъществени в нормативно определените срокове, поради предаването им на органите на прокуратурата.

Принудителните мерки са приложени, след като в КФН е получен препис от прокурорско постановление, с което се разпорежда връщане на оригиналите на предадените от компанията в окръжна прокуратура Благоевград 201 заявления на осигурени лица за промяна на участие.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:39 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още